perjantai 30. toukokuuta 2014

Neuvolakäynti ja kontrollikuulumiset

Juusolla oli kolmevuotisneuvola tuossa jo parisen viikkoa sitten. Meni hienosti. Juuso teki tosi reippaasti kaikki tehtävät mitä pyydettiin, vaikkakin ihan vähän piti siinä sivussa sitten kiukutella. Kasvu oli ihan normaali. 97cm pitkä ja 14,5kg painava.

Keskiviikkona oli sitten jälleen sydänkontrollia. Totutusti kävimme jo maanantaina verikokeissa omassa terveyskeskuksessa. Juuso istui hienosti rauhassa paikoillaan, vaikkain huusi kuin syötävä. Mutta saatiin verinäyteet otettua.

Tiistaina käyntiin välissä Joonan kanssa keskussairaalassa ja keskiviikkona oltiinkin siellä Juuson kanssa monta tuntia. Vietiin Joona hoitoon ja käytiin viemässä turvaistuin. Sitten ajeltiin Kokkolaan ja oltiin siellä kyllä aika hyvissäajoin. Juuso ehti labrassa leikkimään hetken aikaa lego-palikoilla ennen omaa vuoroaan. Huoneeseen Juuso meni reippaasti, mutta kun piti ruveta riisumaan ja ottamaan sydänfilmiä, tuumasi poika, että "en minä halua!". Itkun ja huudon kanssa riisuttiin ja lopulta sitten kun annoin käteen puhelimen ja luvan pelata Angry Birds-peliä, saatiin sydänfilmi otettua. Verinäytettä (astrup) otettaessa jouduin sitten pitämään taas ihan tosissaan kiinni huutavasta mukulasta. Palkinnoksi Juuso sai tarroja.

Tässä välillä meillä oli sitten reippaasti aikaa käydä ostamassa Halpa-Hallista pikkuauto ja samalla käytiin HHcafessa lounaalla.Takaisin sairaalaan mentäessä ehti Juuso katsella hyvän tovin akvaariokaloja.

Sanoin jo röntgenin ilmoittautumisessa, että en voi tulla Juuson mukaan keuhkokuvaan. Kuitenkin sitten, kun oli Juuson vuoro, oli hoitaja yllättyneen ja kauhistuneen näköinen, kun sanoin, että en tule mukaan. Hän kävi sitten hakemassa toisen hoitajan avuksi ja ei siitä hommasta meinannut oikein tulla yhtään mitään. Toinen hoitaja sanoikin sitten, että alkaa kohta keinot loppua. Kävin sitten ottamassa Juuson syliin ja rauhoittelin. Käskin antaa kädet hoitajalle ja sen jälkeen laskettiin kymmeneen. Siinä vaiheessa minä ja hoitaja karkasimme toiseen huoneeseen ja hyvä kuva saatiin otettua. Juuso sai tarroja ja ankan.

Osastolla verenpaineiden ja saturaation mittaaminen onnistui sitten taas hienosti Angry Birds Star Wars-pelin ansiosta. (Tällä kertaa palkintoja oli pikkuauto.) Sama peli auttoi myös kummasti siinä ultratessa.

Kardiologi totesi Juusolla olevan kaikki juuri siten, miten tässä vaiheessa pitäisi ollakkin. Katetrointiaikaa on tulossa loppukesästä/alkusyksystä ja TCPC sitten ensi talvena. Lähetteeseen kirjattiin sitten ylös syyskuussa oleva laskettuaika, jotta ei nyt aivan siihen sitä leikkausta sitten tulisi. Kuulemma Juuso on niin hyvässä kunnossa, että leikkaus ei ole viikon päälle.

Seuraavaa kontrollia sovittiin sitten tuonne vuodenvaihteen tietämille.

Kaikki siis oikein hyvin tähän asti.

Siinä autolle kävellessä tuli sitten puhelu psykologilta ja saatiin viimein se aika Joonalle sinne. Sovittiin nyt ainakin kaksi käyntiä ja katsotaan sen jälkeen tarkemmin, että mikä on tarve. Mukavaa, että sekin asia menee eteenpäin. Enää odotellaan sitä toimintaterapeutin arviota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti